GEBOUW A - KAMER XIX

INLEIDING

De functie van deze kamer was meervoudig. Het kon dienen als schuilplaats, als remisie voor geschut of reparatie van het geschut. Er was plaats voor één kanon. In de wanden zijn twee nissen voor berging van materiaal of projectielen. Om de projectielen in de kamer de krijgen is boven het trapgat een hijshaak geplaatst. Munitie en buskruit kon zodoende uit de oplagruimten op de beneden verdieping naar boven getakeld worden. Trapgat en kamer zijn gescheiden door een muurtje en het trapgat kan afgesloten worden met legplank, welke tegen de muur bij het trapgat op de panorama nog te zien is.
Aan het plafond is in het midden een hijshaak beschikbaar voor takelwerk aan het geschut, met name voor het onderhoud. De kamer is voorzien van een buitendeur.
Deze kamer is gelijk aan kamer XIII aan de andere zijde van het gebouw, maar in elkaars spiegelbeeld.

kamer lengte breedte hoogte opmerking
XIX 7,20 m 3,50 m 2,20 m (nok) XIX te huur

BIJZONDERE DETAILS

1/2 - Hijshaak voor munitie boven trapgat
2/2 - Hijshaak voor onderhoud kanonnen midden in remisie

PANORAMA

Laden...

Deze inhoud gebruikt HTML5 met CSS3 3D Transforms of WebGL.

Door de muis of met de vinger op het beeld naar boven of beneden te bewegen kunt u ook naar boven en beneden kijken. Klikken of tikken op een rode hotspot brengt u naar het volgende of vorige vertrek. Dubbelklikken of tikken geeft schermvullend beeld.