UITZICHTSPUNT (FM 10)

INLEIDING

Bijzonder aan fort Maarsseveen is wel het uitzicht vanaf het 'dak' van het Gebouw A. Rondom zijn diverse kerktorens van omliggende plaatsen te zien, de Heuvelrug en zelfs het stadion Amsterdam Arena in Amsterdam Zuidoost is bij helder weer te spotten. Toen het fort aangelegd werd was het uitzicht nog beter. In de Molenpolder bijvoorbeeld stonden nog geen bomen. Zo was men in staat de aanvaller aan de overzijde van het ondergelopen land bij inundatie te spotten.

Het loont de moeite om met een verrekijker de omgeving af speuren en we hebben hier een getailleerde hoge resolutie panorama met uitleg van wat er zoal te zien is.
Bij het ombouwen naar recreatie terrein in 1975 zijn op het dak de picknick tafels geplaatst. De metalen kokers die her en der verspreid staan zijn de schoorstenen van verschillende vertrekken in het fort. Deze worden besproken bij rondleiding binnen in kamer IX van Gebouw A.


BIJZONDERE DETAILS

1/2 - Mantel schoorsteen op het dak
2/2 - Schoorstenen, voor elke verdieping afzonderlijk

PANORAMA

Laden...

Deze inhoud gebruikt HTML5 met CSS3 3D Transforms of WebGL.

Door de muis of met de vinger op het beeld naar boven of beneden te bewegen kunt u ook naar boven en beneden kijken. Klikken of tikken op een rode hotspot brengt u naar het volgende of vorige excursiepunt. Dubbelklikken of tikken geeft schermvullend beeld.